2009. június 3., szerda

PROJECT SALTY 10-17-01 Demo / "The feeling in the air"

A 2001-es Edge Day alkalmából egy különleges, egyetlen számot tartalmazó demo kazettával örvendeztette meg a bostoni srácokat színterük pár prominens alakja.
Take Control néven Stop And Think illetve The Suicide File tagok indítottak útjára egy projekt bandát, a basszeros teendőket pedig nem más, mint Sweet Pete látta el, aki több dalszöveget is írt a zenekarnak. (Mivel ez az oldal túlnyomórészt kevésbé ismert demo felvétekre fókuszál, így bízom benne, az In My Eyes demo-t senki kedvéért sem kell majd feltöltenem. Ellenben megosztok veletek egy linket, ahol király sztorikat olvashattok arról, hogy lett Pete Maher beceneve "Sweet" Pete, miképpen viszonyul Pete becenevéhez nővére. A linket azonban csak lentebb teszem közkinccsé, páran közületek ugyanis rögtön elkezdene eszetlenül kattingatni anélkül, hogy a Project Salty cikket végigolvasná. )
A Take Control rögzített ugyan egy öt számos demo felvételt, a tagok azonban hanyagolni kezdték a zenekart, inkább egyéb bandáikkal foglalatoskodtak, így úgy oszlottak fel, hogy végül el is felejtették publikálni szerzeményeiket. Nem sokkal a 2001-es Edge Day előtt aztán jött az ötlet, érdemes lenne az egyik TC számot elővenni, felturbózni és egy jégkorong csapatnyi énekessel megtámogatni. Íme a végeredmény:

Project Salty - 10-17-01 Demo

A Project Salty elnevezés Chris Spaulding-ra, a Take Control énekesére utal, akit Boston-ban csak "Salty"-nak becéznek. Az 53 másodperces kazettából mindösszesen 50 darabot készítettek, nagyon ritkán feltűnik egy-egy példány az ebay-en, ahogy volt rá példa a múlt héten is. (Friss az élmény, így vérző szívvel pötyögöm be, múlt héten elbuktam egy PS licitet.) Boston sxe himnuszukat csupán egyszer, egy Positive Numbers Festival keretein belül adták elő, azonban a koncerthangulat fokozását megtámogatandó a Mental és a Stop And Think többször is hozzányúlt a számhoz.

Mental - Project Salty Stomp


Dalszöveg:

Look at our city
tradition fucking flows
The BOSTON STRAIGHT EDGE
And everybody knows...

The kids, the bands,
the feeling in the air
We'll X our fucking hands
Show the whole world
that we care.
And you call us generic
Like you'll throw us off track.
These words they have value
and meaning you can back!

Stop And Think - Project Salty Stomp


Végezetül a beígért link: http://bareboneshardcore.blogspot.com/2005/09/hardcore-handles-sweet-pete-maher.html

1 megjegyzés:

  1. kedves attila

    nagyon tetszik a blogod, de fokent az, h az olvasoi kereseknek eleget teszel, ez nagyon szimpatikus volt nekem.
    feltoltened legyszi az in my eyes nevezetu formacio anyagait, mert en nem ismerem.
    koszi, anett

    VálaszTörlés