2009. június 7., vasárnap

NOTHING DONE Demo...with Alex / "Stay On Top"

A holland Nothing Done egy szimpla projekt bandaként indult, Michiel Walrave agyszüleményeként. Szülőatyaként konkrét elképzelése volt, milyennek is szeretné látni az ND-t, így zenekarnévvel, dalszövegekkel és kész számokkal keresett maga mellé zenésztársakat. Sikeres toborzásának eredményeként ex-Know Your Enemy, Reaching Forward és Uppercut tagok csatlakoztak a csapathoz, amely később a Not Just Words Records-nál több lemezt is megjelentetett.
A "Demo... with Alex" címet viselő kazetta (Alex az ND dobosa) egy tömény adrenalinbomba, gyakorlatilag egy középső ujj bemutatása a nagyvilágnak, Antidote, Negative Approach és korai Agnostic Front hatásokkal operálva. Nyers düh, eszét vesztett, szélvész tempók, mindenféle felesleges cicomázás, kecmec nélkül. 4 és fél perc alatt sikeresen ledarálják a demo mind az öt felvételét és természetesen magát a hallgatót is. Nincs apelláta, a Nothing Done demo csíp, harap illetve Viktor kedvéért pedig egyenesen megmar!

NOTHING DONE - Demo...with Alex
http://www.mediafire.com/?dd1jzhnziqt

A felvételt a Hollandiában legendásnak számító Bunt's stúdióban készítették, rohamtempóban, hiszen nyers zenéhez és tökös szövegekhez természetesen nyers hangzás dukál! Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, kevéssel bemutatkozó Light The Fuse koncertjük előtt még nem rendelkeztek semmilyen felvétellel, demo nélkül pedig nem akarták tiszteletüket tenni a fesztiválon. Így pár nappal a fest előtt megrázták magukat, s mindösszesen három óra alatt cakkumpakk végeztek a stúdiózással. Semmi cicó, de nálatok se legyen! Gyorsan csekkoljátok le egy angliai fellépésüket, ahol éppen egy Black Flag feldolgozással örvendeztetik meg közönségüket:


Michiel neve sokaknak ismerős lehet, személyében az európai színtér egyik legismertebb rajzmesterét tisztelhetjük. Többek között neki köszönhetjük a Mental jópár zseniális pólómintáját vagy a Youngblood Records újabbkori logóját. Maximális tiszteletem az Unheard Call-os srácoknak, hogy vele készíttették első pólómintájukat. Ha jól tudom, még akad pár eladó UC póló, szóval tudjátok a dolgotokat, supportáljátok őket!http://www.myspace.com/unheardcall

1 megjegyzés:

  1. Nothing Done nagy királyság, de a nagylemezük (most nemtudom mi a címe) sajnos siralmas lett :S Totál középtempós és unalmas számok, de minden ami előtte volt hibátlan, mint ez a demo!

    VálaszTörlés